Activiteiten 2018

19 maart 2018, Amersfoort, Goed voorbeeld doet goed volgen
In 2014 hebben we de ROVER ontwikkeld. We waren hier mee één van de pioniers in de markt. Alleen hebben we deze de verkeerde naam gegeven. We hadden deze waterdrone moeten noemen. Dit had beter gepast in de volksmond.

De ROVER (waterdrone) krijgt in de loop van dit jaar een nieuw en ruimer jasje. Dit om ook in ruimer water ingezet te kunnen worden, maar ook om meer meetapparatuur te kunnen plaatsen.

12 maart 2018, Amersfoort, Overdracht Sonartrainingen tbv SAR
De sonartrainingen tbv Search And Rescue/Recovery hebben we overgedragen aan Stichting Charon-Nederland. Dit omdat het geen onderdeel is van onze core-business. De expertise blijft volledige gewaarborgd. Trainingen worden uiteindelijk door de zelfde personen gegeven.

12 maart 2018, Amersfoort, Onderzoek detectie slachtoffers onderwater
Vanuit Dieperzicht zijn we jaren geleden begonnen met het onderzoeken hoe we vanuit de sonarinformatie meer detail konden halen om een slachtoffer te herkennen. Dit op basis van verwachtingen wat voor reflecties een slachtoffer in de tijd zou teruggeven. Evenals de trainingen valt dit buiten onze core-business. Niettemin vinden we het jammer als het onderzoek en de resultaten verloren zouden gaan. Charon-Nederland pakt dit verder op.

24 februari 2018, Amersfoort, Theorie training Sonar Level 1
Vandaag mochten we 4 mensen ontvangen uit veiligheidsregio Gelderland midden. logo_brandweer_zwarte-zwarte_letters_custom_425Aangevuld met 2 duikers, hebben we een mooie bewustwordingsmiddag gehad waarbij de het gebruik van sonar meer is gaan leven. Daarnaast ook de verklaring gevonden waarom je niet altijd op het beeld krijgt wat je zou verwachten.

Deze training krijgt een vervolg op het water. Hierbij wordt de theorie aan de praktijk gekoppeld.