Mini Peilboot

De Mini Peilboot (ROVER) is ontworpen om te meten op plaatsen waar u met een gewone boot moeilijk kunt komen of waar het overbodig is een grotere boot te gebruiken.

– Peilen op moeilijk bereikbare plaatsen
– Structuurscan opnames maken
– Foto opnames maken van kunstwerken
– Forensisch opsporen van objecten
– Bodemplattegrond
– Live data beschikbaar tijdens meten
– Data bruikbaar in CAD-GIS systemen

De door Dieperzicht ontworpen ROVER is, één van de mobiele sonaroplossingen die door ons wordt gebouwd. Oplossingen worden op maat voor de klant samengesteld. De Mini Peilboot is een breed inzetbaar mobiel vaartuig. Door de beperkte diepgang kan op ondiepe plaatsen gemeten worden.

Door de kracht van de motoren, kan de boot ook ingezet worden op gevaarlijke plaatsen. Afhankelijk van de toepassing kan gekozen worden voor diverse echoloden/transducers. Afhankelijk van de toepassing en configuratie kunt u op de wal live meekijken op het scherm van een tablet computer.

U kunt de geregistreerde informatie verwerken in de meeste hydrografische en GIS  en CAD software pakketten. Eén van de toepassingen faciliteert in de mogelijkheid om live op de kant uw kaart te genereren. U stuurt uw Mini Peilboot op het water en aan de kant wordt live op uw notebook of tablet een waterkaart gegenereerd.

Live meekijken heeft als grote voordeel dat u meteen kunt zien of u eventueel stukken heeft overgeslagen. RTK GPS maakt het mogelijk een combinatiemeting uit te voeren van taluds en onderwaterprofiel.

SPECIFICATIES
Boot
Lengte 85 cm
Breedte 50 cm
Gewicht 20 kg
Prestaties
Werksnelheid snelheid 2.0 m/s
Top snelheid 3 m/s**
Capaciteit accu Max 4 uur*
Afstanden
Afstandsbediening 500m
Data uitwisseling bluetooth 100-600m*
Data uitwisseling rf 100-oneindig*
Minimale sonardiepte 0.75m
Maximale sonardiepte 15m
Minimale sonarbreedte 2m
Maximale sonarbreedte 40m
Minimale object grootte 0,2m

 Geoboot